
Çankırı Şehit Mehmet Ata Tarım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden 2 öğretmen ve 12 öğrenci ÇAKÜ Gıda Mühendisliği Bölümü’nü ziyaret etmiştir. Ziyaretin amacı ziyarette bulunan lisenin öğretmen ve öğrencilerine Gıda Mühendisliği bölümünü tanıtmak ve laboratuvarlarda yapılan deneysel çalışmalar hakkında bilgi vermektir. Bu kapsamda bölüm öğretim üyeleri tarafından hem teorik hem de deneysel çalışma şeklinde eğitimler verilmiştir. Etkinlik şu şekilde gerçekleştirilmiştir;
Öncelikle Gıda Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Baran ÖNAL ULUSOY açılış konuşması yapmış, bölümün kuruluş aşamaları hakkında bilgi vermiş ve öğretim üyelerini tanıtmıştır. Liseden gelen öğretmenler de özgeçmişleri hakkında bilgi vermiştir.
Bölüm başkanının konuşması sonrasında etkinliği düzenleyen Doç. Dr. Emin Burçin ÖZVURAL bölümün tanıtımıyla ilgili bir sunum gerçekleştirmiş ve konuklardan gelen soruları yanıtlanmıştır.
Sunum sonrası laboratuvarın bulunduğu binaya geçilmiş ve öğrenciler iki gruba ayrılarak farklı deneyler her bir öğretim üyesi tarafından anlatılmıştır.
Prof. Dr. Baran ÖNAL ULUSOY Abbe refraktometresi kullanımını, Doç. Dr. Emin Burçin ÖZVURAL ise su aktivitesi cihazı kullanımını ayrıntılı bilgiler vererek göstermiştir. Doç. Dr. Oğuz AYDEMİR mikrobiyolojik ekim ve sayımın nasıl yapıldığını detaylı olarak anlatmıştır. Doç. Dr. Deniz BAŞ gıdalarda renk ve pH analizlerinin nasıl yapıldığını öğrencilere göstermiştir. Doç. Dr. Sezin TUTA ŞİMŞEK tekstür analiz cihazını öğrencilere tanıtarak öğrencilerle beraber gıdalarda tekstür ölçümü gerçekleştirmiştir. Dr. Öğr. Üyesi Seda ÖZGEN gıdalarda ekstraksiyon ve evaporasyon işlemlerini öğrencilere anlatmış ve döner buharlaştırıcı (rotary evaporator) cihazı kullanımını öğrencilere göstermiştir. Dr. Öğr. Üyesi Didar ÜÇÜNCÜOĞLU gıdalarda yağ tayini hakkında bilgi vermiş ve soxhlet cihazıyla yağ tayininin nasıl yapıldığını öğrencilere göstermiştir.
Etkinlik sonrası öğretmenler ve öğrenciler öğrendikleri bilgilerden dolayı çok memnun kaldıklarını belirtmişlerdir. Ayrıca, gelecekte yapılması planlanan Toplumsal katkı projesi kapsamında da tekrar görüşüleceği ve çeşitli eğitimlerin devam ettirileceği konusunda anlaşmaya varılmıştır.